Om oss

Året var 1993. Månaden december när Tranemo Maskinservice satte igång sin produktion. Vi började i liten skala, med en plan att sköta eftermarknaden för pallspikmaskiner, sköta service och underhåll samt stå för reservdelar och utrustning. Strax därefter började vi tillverka maskiner, först för pallhantering men senare även olika typer av specialmaskiner åt industrierna i vårt närområde.

Idag förser vi tillverkningsindustri med kundanpassade specialmaskiner och automationslösningar. Vi arbetar även med bearbetning, legosvetsning, samt service, underhåll och konstruktion.

År 1995 förvärvades företaget Bejma AB, som tillverkade specialmaskiner till kunder i flera europeiska länder – och även Saudiarabien. Detta skapade möjligheter för vidareutveckling och gav vår innovationsförmåga en extra skjuts.

Vi blev trångbodda där vi höll till och 2003 flyttade vi in i nybyggda lokaler på Moavägen i Tranemo som anpassats speciellt efter våra behov. Två år senare var det dags för ännu ett företagsköp. Denna gång stärkte vi kompetensen på konstruktionssidan med Darit AB.

Från och med år 2010 ingår även Adolfssons Frästeknik i Maskinservice i Tranemo i företaget. I samband med det förvärvet byggde vi till lokalerna så att vi kunde samla hela verksamheten under ett och samma tak.

Idag är vi omkring 20 anställda som alla strävar efter att ge kunden lite mer än vad han eller hon efterfrågat. Hög kompetens och gedigen yrkesstolthet är vårt signum för god kvalitet. Hos oss är det kundens behov som styr (sen kan vi förstås komma med väl underbyggda förslag för ännu bättre lösningar).

2018 gjorde vi en ny ägarkonstellation. Greger och Johan är kvar. Jan A gick i pension men hjälper fortfarande till i viss mån.  Christian Carlsson och Stefan Lidén köpte in sig i bolaget, alla är lika ägare.